Urpremiär

Måns Segelfors har bjudit ut fem vänner som inte känner varandra till Råmaviken där hans segelbåt Våghals ligger vid en brygga. Deras namn är inte deras riktiga namn, men de har blivit lovade en segeltur med middag på villkor att de presenterar sig för varandra med de namn de tilldelats. De anländer men Måns syns inte till, men utifrån namnen uppstår lekar och diskussioner, och även allvarliga konflikter.

Sista bussen tillbaka till stan har gått. Värden anses manipulativ, och orsaken till att de hamnat i en väntan-på-Godot-situation. Drömmen och väntan som på en Gud, anknyter till den digitala världen och svårigheten att kunna skilja verklighet från fantasi. Pjäsens karaktärer kämpar för verkliga möten, liksom kärlek under förrädisk ytlig lek. De visar upp sina mörka sidor och sin längtan. De försöker komma ur sina individualistiska bubblor, och famlar efter samhörighet.

De kallas därför för De Våghalsiga.

Temat är girighet i förklädnad av nyandlig saga som avtäcks sitt skimmer i slutscenerna och uppenbarar tragiken hos girigheten. Det är samtidigt en komedi med mörka stråk av sorg över samtiden. Föreställningen vill lyfta problem och komplexitet i vår tid och skapa insikt om dessa.

Föreställningslängd: ca. 2 timmar utan paus

Uppsättningen producerades av Teaterverket i samarbete med ABF Stockholm.

Plats

Spelades på Teaterverket Svea – stora scen
Adress Sveavägen 114

Team

I rollerna:

Maria Sågklinga – Kristina Ennerfelt
Erik Sovsäck – Jesper Hall
Monsieur Knorr – Elias Strand
Erika Ekorrchat – Lisa Lake
Ylva Snigelbäck – Frida Eriksson
Måns Segelfors – Adrian Videla

Av: Ulf Nygren

Regi: Daniel B Dorenius

Scenografi: Linn Edberg

Koreografi: Martina Jordan

Ljus: David Lindström

Ljud: Kim Johansson

Fler föreställningar