HBTQ-monologen ”Komma ut” är skriven av skådespelaren Oskar Sternulf och inspirerad av Anders Öhrmans intervjubok med samma namn. Vi får följa den homosexuelle killen Andreas och hans första tankar kring sin sexualitet, hur vännerna tar det och hur en hel värld kan vändas upp och ner när familjemedlemmar inte accepterar en för den man är. I monologen bemöts många fördomar kring homosexualitet och på ett gripande men samtidigt humoristiskt sätt får publiken lära sig att respektera och förstå sin omgivning, bli mindre fördomsfull och lära att älska sig själva för den personen de är.

Regnbågsfonden i samarbete med Oskar Sternulf bjuder nu in till välgörenhetsföreställning av succmonologen ”Komma ut” som har spelats över 1 000 (!) gånger sedan våren 2016. Den är översatt till finska, tyska och engelska och har spelats i flertal av de nordiska länderna.

Biljettpris: 200 kr (eller mer för den som vill) som oavkortat går till Regnbågsfonden.

Hålltider under kvällen:

17.30 Insläpp och mingel

18.30 Inledningstal om Regnbågsfonden

18.40 Monologen ”Komma ut”

19.30 Eftersamtal

19.45 Mingel

20.30 Avslut

Oskar Sternulf är skådespelaren, dramatikern och författaren som har mottagit Regnbågspriset 2020 av RFSL Stockholm samt var under förra året en av slutkandidaterna till Raoul Wallenberg-priset 2022 för hans insatser för barn och unga.

Sagt om föreställningen:

”Med måleriskt kroppsspråk åskådliggör han även symboliska uttryck.” – DN

”En brännande gestaltning.” – BLT

”Komma ut är ledsamt nog en viktig pjäs om rädslor, fördomar och en helt vanlig kille.” – Barometern

”Komma ut” är en intim och humoristisk föreställning som framförs med precision och glädje.” – Länstidningen i Östersund

 

Uppsättningen är ett gästspel på Teaterverket Svea som produceras av Regnbågsstiftelsen och Sternulf Nöje AB.

Plats

Spelas på Teaterverket Svea – stora scen
Adress Sveavägen 114

Team

Av & Med: Oskar Sternulf

Regi: Conny Hoberg

I samarbete med Regnbågsstiftelsen