GRUNDKURS I CHUBBUCKTEKNIKEN

28-29 september på Teaterverket Olof!

Är du nyfiken på Chubbuck-tekniken? 

-Vill du bli en engagerande, känslomässig och kraftfull skådespelare som driver dina mål?

-Vill du kunna vända det som du har varit med om i ditt liv till något positiv genom ditt skådespeleri?

-Vill du bli av med din självmedvetenhet på scen och framför kameran?

-Vill du känna dig levande och i kontakt med de andra på scenen och beröra din publik på ett djupt plan?

-Vill du få en konkret arbetsmetod som du kan följa i dina förberedelser inför en inspelning eller teaterföreställning?

Under två dagar arbetar vi med scener från film, TV-serier och pjäser för att skapa en djup, komplex och drivande rollkaraktär, starkt levande i nuet, tack vare att du använder dina egna erfarenheter.

Den röda tråden i kursen utgörs av etableringen av ett rollarbete på en djupt personlig nivå. Arbetet är såväl analytiskt, som emotionellt, fysiskt och intuitivt och du får använda dig av hela din kapacitet som skådespelare och människa. Det kan vara en mycket omvälvande process -men också en som ger tusenfalt igen.  

Med kursen får du dessutom en mycket konkret metod att arbeta efter. Kursen är schematiskt utformad i enlighet med denna.

KURSENS UPPLÄGG

Första dagen gör varje par sin scen i masterclass-form, sedan går vi igenom den och gör en analys för att hitta den personliga kopplingen till det som sker i scenen.

Under kvällen arbetar du vidare, enskilt och tillsammans med din scenpartner, utifrån det fördjupade arbete vi gjorde under dagen.

Andra dagen fortsätter vi arbetet med scenen. Den här dagen lägger vi fokus på vad du gör i scenen och mötet med den andra skådespelaren.Slutligen släpper vi allt förarbete för att kunna vara närvarande i ögonblicket. Vi går igenom metoder för att ”komma ut ur huvudet” och bli en levande människa på scen eller framför kameran.  

Vi går även igenom olika metoder för att öppna upp för att få kontakt med ditt inre. Du får en teknik för att kunna gestalta starka känslor som till exempel rädsla och sorg så att det blir på riktigt, samt för hur du ska hitta känslan av att vara exempelvis förälskad, förälder, barn, syskon eller barndomskamrat.

Förberedelser:
Cirka två veckor innan kursstart får du en scen och en scenpartner via mail. Förbered dig för kursen genom att arbeta med scenen enskilt och tillsammans med din scenpartner. Du behöver kunna dina repliker och ha med dig kläder och rekvisita som passar till din karaktär och till scenen.

Plats:
Teaterverket Olof, Olof Palmes gata 20, 11 37 Stockholm

Tider:
Lördag 28 september kl. 9-17 (+eget arbete på kvällen)
Söndag 29 september kl. 9-17

Ansökan och kostnad:
Kostnad: 3.200 kr ( 2.560 kr + 25 % moms). Om du är medlem i Teaterverket 2024 får du förtur till kursen och rabatterat pris 2.400 kr ( 1.950 + moms) om du ansöker före 20 juni. Ansök med CV eller kort berättelse om dig själv + nytaget foto till angelika@elisabetsevholt.com

Har du frågor? Skriv till elisabet@elisabetsevholt.com

KURSLEDARE

Elisabet Sevholt arbetar som coach för skådespelare, sångare, regissörer och manusförfattare. 2008 blev hon officiellt ackrediterad lärare i Chubbuck-tekniken av Ivana Chubbuck. Hon håller kurser och workshops i Skandinavien och Europa och har coachat många skådespelare för både skandinaviska och internationella filmer och tv-serier. Hon har undervisat vid teaterskolor som The Oxford School of Drama och Lee Strasberg Theatre Institute. Elisabet har också regisserat mer än 30 föreställningar för teaterscener i Sverige och England. Läs mer om Elisabet. 

Pontus T. Pagler har arbetat med Ivana Chubbucks teknik sedan 2008, då han träffade Elisabet för första gången. Sedan dess har Pontus och Elisabet arbetat ihop – som skådespelare och regissör, samt skådespelare och coach. Pontus använder tekniken i alla roller han har gjort för film, tv och teater. Han har bl.a. varit med i Bron och Beck-filmerna.