Helgen 6-7 januari anordnar Teaterverket och ATR-Stockholm en workshop i teaterteknik och ljusdesign på Teaterverket Sveas stora scen!

Kursen passar dig som vill lära dig mer om hur du som scenkonstnär kan arbeta med en produktion och ger dig grundläggande verktyg samt inspiration för att ljussätta en föreställning och berätta med ljus och ljud. Både du som har liten eller ingen erfarenhet sen tidigare är välkommen!
 
Under kursen kommer deltagarna att få undersöka olika stämningslägen och stilar. Vilka ljus berättar vad? På vilka sätt kan ljus förstärka en berättelse? Vi lyfter även ljusets traditioner och historia. Praktiska moment kommer att vara en central del av workshopen och vi kommer också att se över teaterteknikerns säkerhetsansvar.
 
Tid: Lördag 6 januari kl 10-15 & Söndag 7 januari kl 10-15.
 
Plats: Teaterverket Svea, Sveavägen 114
 
Anmälan och pris: Kursen riktar sig till dig som är medlem i Teaterverket eller i någon annan ATR-ansluten förening och kostar 300 kr. Under helgen kommer det att bjudas på lunch och fika. Kursen genomförs i samarbete mellan Teaterverket och ATR-Stockholm
 
Anmäl dig via formuläret HÄR.
 

Kursledaren Henrik Wenne är ljusdesigner med en bakgrund i skådespeleri och en kandidatutbildning som Teatertekniker från SKH. Han har ljussatt alltifrån större musikevenemang, dans, cirkus, teater och har arbetat med produktioner för Riksteatern, Unga Klara och Dansens Hus, samt guerrillaföreställningar och frigruppsteater. Han har även arbetat med ljuddesign, regi och mycket på scenen.

Hans mål med workshopen är att inspirera och ge verktygen för att Teaterverkets medlemmar ska kunna inkorporera ljus som en del av sin konstnärliga process, för att kunna förstärka och underlätta hur ljus används i produktioner. 

Varmt välkomna!