Tisdagen den 14 mars bjuder vi in till inspirationskväll på temat Intimitet på scenen.
Hur ska vi som skådespelare, regissörer och teaterskapare ta oss an intima scener på ett hållbart och hälsosamt sätt?
Hur stärker vi skådespelaren och minimerar risken för skada, samtidigt som vi skapar utrymme för kreativitet?

Intima scener har blivit ett begrepp för att fånga potentiellt känsliga scener skådespelare satts att agera i. Det kan till exempel vara naket, sexuellt eller på annat sätt intimt.

De senaste åren har det blivit extra tydligt hur viktigt det är att kommunicera kring arbetet med dessa typer av scener och det blir allt vanligare att använda sig av en så kallad intimitetscoach i film- och TV-branschen. Men hur bär man sig åt på teatern? Där det inte bara gäller en tagning i taget, utan en hel spelperiod av upprepade föreställningar.

Inspirationskvällen inleds med ett samtal med vår inbjudna gäst Ulf Rönnell. Ulf undervisar bland annat i akrobatik, mim och fysisk teater på Stockholms konstnärliga högskola och Calle flygare. Han har lång erfarenhet av att coacha skådespelare i fysiska scener och förespråkar vikten av god kommunikation. Han delar med sig av sina erfarenheter, tips och verktyg för att arbeta med intima scener på ett hållbart och inspirerande sätt.

Efter det kommer vi att hålla i ett panelsamtal med några av Teaterverkets repeterande grupper där vi diskuterar vidare om ämnet, och kvällen avslutas med frågor från publiken.

Tid: Tisdag 14 mars kl 18:30 – 20
Plats: Teaterverket Västman, Västmannagatan 54
Anmälan: Anmäl dig via formuläret här. Evenemanget är gratis för Teaterverkets medlemmar och övriga betalar 40 kr.

Foto: Jonas Jörneberg