Måndagen den 11 september bjuder vi in till en inspirationskväll på temat scenografi och visualisering! Kvällen kommer att fokusera på hur du kan gå tillväga för att bygga upp det sceniska rummet!

Är du nyfiken på hur du kan skapa miljöer, stämningar och rum på teaterscenen? Du har kanske en plats där dramat utspelar sig enligt manus, men hur går du tillväga för att förflytta publiken just dit? Hur kan du genom scenografi och ljus skapa till exempel en skog eller varför inte en gårdsplan på den ryska landsbygden i början av 1800-talet? Vill du skapa ett realistiskt rum eller snarare en stämning för skådespelarna att befinna sig i?

Teatern har den unika möjligheten att låta publiken befinna sig på en plats de aldrig varit på eller ens vet hur den ser ut. Till vår hjälp har vi scenografi, rekvisita, ljus, ljus, videoprojektioner med mera. Endast kreativiteten sätter gränser.

Kvällen börjar med ett föredrag av vår inbjudna gäst Fanny Senocq som är konstnär, scenograf, utställningsdesigner och projektledare m.m. Kvällen avslutas sedan med ett panelsamtal med några av Teaterverkets egna regissörer, ljussättare och scenografer. Vi utbyter idéer, verktyg och inspiration och självklart får publiken vara med och ställa frågor!

Tid: Måndag 11 september kl 18:30 – 20
Plats: Teaterverket Västman, Västmannagatan 54
Anmälan: Anmäl dig via formuläret här. Evenemanget är gratis för Teaterverkets medlemmar och övriga betalar 40 kr.

Läs mer om Fanny och ta del av några av hennes projekt på hennes hemsida.

Foto: Christina Simpson