Välkommen till en grundkurs i teaterhistoria – söndagen den 28:e april kl. 13 – 17:30

Under kursen får deltagarna en orientering i den västerländska teaterns utveckling. Vi kommer att gå igenom ett antal viktiga utvecklingar som har lett oss dit där vi är idag. Kursen är en adaption av de föreläsningar i teaterhistoria som Annabelle Rice givit på Calle Flygare teaterskola. Kursen riktar sig till såväl skådespelare och regissörer som till andra teaterintresserade.

Kursen äger rum på Teaterverket Sveas Lilla scen, Sveavägen 114.

Plan för dagen:

13.00-15.00 Kursblock 1 och 2 – Antiken och medeltiden

15.00-15.30 Fika

15:30-17:30 Kursblock 3 och 4 – Renässansen och den moderna tiden

Pris och anmälan: Teaterverkets medlemmar betalar 200 kr för att delta. Icke-medlemmar är välkomna för 800 kr. Begränsat antal platser och först till kvarn gäller, anmäl dig via formuläret nedan.

Som en uppföljning på kursen erbjuder vi också en inspirationskväll, den 1 maj kl 16.00 på Lilla scen på Svea. Vi bjuder in en panel av gäster och håller ett samtal om teaterns utveckling. Samtalsledare blir Annabelle och övriga panelister är inte bestämda ännu, men det blir 2-3 stycken till! Varmt välkomna!

Annabelle är regissör och dramatiker med lång erfarenhet av såväl amatörteateruppsättningar som professionellt teaterarbete. Hon har också lång undervisningserfarenhet och en särskild expertis på Tjechov/ Stanislavskij och den Konstnärliga teatern i Moskva – 1800-talets realistiska teaterberättande.