Världen i en påse

En musik- och dansföreställning som riktar sig till barn i åldern 9-12 år! I föreställningen förenas teman som identitet, mobbning och utanförskap med folkmusik och dans. Fiol, viola, nyckelharpa, slagverk och loopmaskin används för att gemensamt gestalta en mängd olika känslor och stämningar.

Världen i en påse är ett samarbetsprojekt mellan visdiktaren och danspedagogen Anna-Tora Jonasson och folkmusikern och tonsättaren Andreas Risan. Med hjälp av sin gemensamma kärlek för folkmusik har de skapat en föreställning som utforskar och ställer frågor om identitet och olika perspektiv: Vad är min värld, vad är din värld och hur möts de i VÅR gemensamma värld? Kan det jag tänker, ser och hör kan uppfattas annorlunda av någon annan?

Under föreställningen sker interaktion med publiken genom att barnen får vara med och sjunga, dansa och rytmisera. Teman i föreställningen är mobbning, utanförskap, att söka sin identitet, vänskap och att våga vara den man är och växa som människa in i framtiden.

Föreställningslängd: ca. 50 minuter utan paus.

Världen i en påse kan också bokas för skolklasser under hösten. Är du intresserad och vill veta mer – maila till Oskar på oskar@teaterverket.se

Uppsättningen produceras av Teaterverket i samarbete med ABF Stockholm.

Plats

Spelas på Teaterverket Svea – stora scen
Adress Sveavägen 114

Team

Av & Med: Anna-Tora Jonasson och Andreas Risan

Foto: Olof Thiel