Premiär

En ensamstående man som inte förmår göra sig av med vare sig ägodelar, tidningar, flaskor eller något annat, hotas av vräkning. Han får besök av en kvinna som helt sonika flyttar in.

Det visar sig småningom att de två är syskon, båda bundna till en mor som de haft helt olika förhållanden till. Brodern är den något autistiske och vanebundne hemmasonen som låtit sig försörjas av modern. Systern har tidigt lämnat hemmet och nått framgångar som författare. Händelserna blir både groteska och absurda.

Pjäsen Vid Floden berättar om ett länge uppskjutet möte mellan två personer som en gång känt varandra mycket väl. I varje fall är det vad de tror. Det handlar om tiden som filar på våra gestalter, och om (det ofta opålitliga) minnet som vi bygger våra identiteter på. Men vilka är vi? Det vet vi först i mötet med den andre. Livet liknas ofta vid en flod.

Agneta Pleijel debuterade som dramatiker i slutet av 1960-talet. På 1970-talet var hon verksam som kritiker och var under en period, kulturredaktör på Aftonbladet. På 1980 talet skrev hon förutom dramatik även lyrik och prosa. Den första romanen, som också blev hennes genombrott som prosaist, var Vindspejare (1987). Vid floden skrev hon 2003.

Föreställningslängd: ca. en timme och 50 minuter inkl. paus.

Uppsättningen producerades av Teaterverket i samarbete med ABF Stockholm.

Observera att våra lokaler tyvärr inte är tillgänglighetsanpassade.

Plats

Spelades på Teaterverket Västman
Adress Västmannagatan 54

Team

På scenen:
Lisa Edström
Jörgen Bengtsson

Manus: Agneta Pleijel

Regi: Bijan Mirnikjo

Förlag: ATR:s förlag

Fler föreställningar