Tid och plats: 12 november kl. 16-17:30 på Teaterverket Svea

Pris: Gratis för Teaterverkets medlemmar. Övriga betalar 40 kr.

Anmälan: Först till kvarn! Anmäl dig via formuläret HÄR.

Om Workshopen
I denna workshop kommer vi, med en enkel övning, börja med att få uppleva hur man kan skapa en trygghet med den teatergrupp man ska arbeta med. Något som man, både som regissör och också gruppen i sig kommer att ha nytta av. Då en del grupper kanske väljer att enbart jobba med ett regiöga utifrån kan detta första steg vara avgörande för det fortsatta arbetet mot slutresultatet. Workshopen kommer sedan varvas med lättare övningar, ibland till musik, och sedan reflektioner och diskussioner i både smågrupper och i den stora gruppen. Att känna trygghet med varandra startar redan vid den första träffen och med en bra gruppetablering, som grund, blir det också enklare att sätta reglerna som följer med i avtalet som sedan skapas, av alla tillsammans, för att kunna arbeta i en projektform.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av teaterscenen innan för att delta, bara ett öppet sinne och ett intresse.

Birgitta Fröjd-Söderlund har tidigare arbetat 17 år, som sufflör, på Östgötateatern. Har också många års erfarenhet av att själv medverka i olika uppsättningar och efter att ha gått en ettårig regiutbildning därutöver, både skrivit och regisserat egna föreställningar i Östergötland. Regidebuten på Teaterverket gjordes med förra årets uppsättning ”Anna” på Teaterverket. Går nu, sedan ett halvår tillbaka, både Dramapedagogutbildning i Storvik och Att Skriva Dramatik i Växjö.

Workshopen är en del av Teaterverkets dag på Teaterverket Svea. Gå med i evenemanget på Facebook för att följa med i uppdateringar om annat kul som händer under dagen och bjud gärna med dina vänner.