OBS! Denna workshop är tyvärr inställd p.g.a. för få anmälningar!

Tid och plats: Lördag 30 september kl 14:30-16 på Teaterverket Svea

Pris: Gratis för Teaterverkets medlemmar. Övriga betalar 40 kr.

Deltagarna kommer få testa på grunderna i improteater. Ni kommer få en liten provsmakning av olika byggstenar i improteatern, som tex att bejaka sina medspelares förslag, gå in i karaktärer, starta scener och hitta vad scenen handlar om, och framför allt att ha kul tillsammans i grupp.

Det kommer vara högt i tak, och ingen prestation. Vi leker fram scener och gör övningar för att släppa fram kreativiteten inom oss. Ingen tidigare erfarenhet krävs och workshoppen passar både nybörjare och dig som spelat vanlig teater innan och vill testa improvisation.

Leder workshoppen gör improgruppen Måndagsbarn som började som en produktionskurs på Improvisationsstudion hösten 2021. Tack vare corona fick de möjlighet att förlänga kursen och bygga vidare på samarbetet. Vi testar nya format och finslipar improvisationsteaterns byggstenar. Vi låter nyfikenheten styra oss, tex genom att arrangera helgkurser med lärare som inte  kör improteater, utan tex mimning. 

I våras spelade Måndagsbarn improviserad mordgåta på Teaterverket Västman.

Workshopen är en del av Teaterverkets dag på Teaterverket Svea. Gå med i evenemanget på Facebook för att följa med i uppdateringar om annat kul som händer under dagen och bjud gärna med dina vänner.