Skådespelare sökes för Sandkistan

På påsken 2013 hittades en 59-årig man i en sandkista på perrongen i Örkelljunga.

Han hade bara två kronor i plånboken men över fyra miljoner på banken. Hans namn var Egon Karlsson. Varför dog han ensam på perrongen i en liten svensk stad?

Den här pjäsen handlar om hans liv, medmänniskors flykt från ansvar, om mansrollen i ett samhälle som förändras i galloperande takt och om den lilla människans utsatthet.

Till den här pjäsen behövs 10 manliga och 6 kvinnliga skådespelare. Åldern är oväsentlig, det är engagemanget som räknas. Det finns två bärande mansroller och en del varierande, lite mindre mans- och kvinnoroller. En skådespelare kan spela två till tre mindre karaktärer.

Repetitionerna påbörjas i november 2024. Det blir en gång i veckan, tisdag alternativt onsdag kväll från kl. 18.00 eller söndagar mitt på dan beroende vad som passar skådespelarna bäst. I ett senare skede blir det repetitioner två gånger i veckan. Premiären planeras till den 17:e oktober 2025.

Jag är författare, poet och dramatiker, har skrivit flera pjäser och kabaréprogram som har blivit uppsatta och publicerade i bokform. Jag har dessutom publicerat flera poesi- och novellsamlingar.

Kontakt: manusförfattare och projektledare Dana Platter

danaplatter@outlook.com

Förutsättningar för medverkan i en produktion: All medverkan i Teaterverkets produktioner sker ideellt och om du blir aktuell för medverkan behöver du bli medlem i föreningen om du inte redan är det. Dock behöver du inte vara medlem för att gå på audition eller anmäla intresse, det blir du först när det är bestämt att du ska medverka i en produktion.  Läs mer om medlemskap här.