HELGWORKSHOP I CLOWN

30 november – 1 december på Teaterverket Sveas lilla scen!

ATR-Stockholmsregionen i samarbete med Teaterverket presenterar en workshop i att hitta sin egen clown.


Att bygga en clownfigur med sig själv som utgångspunkt. Publiken skrattar åt clownen för att de känner igen sig i den lilla utsatta människan.

I kursen ingår:
Improvisation, fysisk karaktärgestaltning, scenframställning och publikkontakt.

Plats:
Teaterverket Sveas lilla scen, Sveavägen 114, ingång genom dörren till höger om stora entrén.

Tider:
Lördag 30 november
Söndag 1 december
9:30-14:30 båda dagarna, med paus för lunch.

Ansökan och kostnad: 300 kr för alla som är anslutna till en ATR-förening (Teaterverket till exempel). Övriga betalar 600 kr. Anmäl dig via formuläret HÄR.

Har du frågor? Skriv till Augusto på info@commediagillet.com 

KURSLEDARE

Augusto Cabrera är regissör, pedagog och skådespelare född i Peru med skådespelar- och teaterlärarutbildning från scenskolan i Peru och Brasilien. Arbetade professionellt som skådespelare på Nationalteatern i Lima under fyra år där han också regisserade korta pjäser för TV. 1976 kom han till Sverige för att studera dockteater med Mikael Meschke. Genom dockteater upptäckte han mask och genom mask gick han in på clownarbete och arbetar med både dockteater, mask och clown i Commediagillet.

Augusto är konstnärlig ledare och regissör för Commediagillet. Han startade och var huvudlärare på Commediantlinjen och Teatermaskeringslinjen på Folkuniversitetet under 16 år. Han har också arbetat bland annat med Dalateatern, Profilteatern i Umeå, Byteatern i Kalmar, Skara Skolscen, Folkteatern i Gävleborg och Stiftelse Helsingegården. Han har hållit föredrag och workshops om mask i Eastern Connecticut University och University of Connecticut i USA. Han arbetar också som coach för gatuteaterartister.