Vill du skådespela?

Vill du skådespela? Stor produktionv med star i februari

Med start 2 februari initierar Teaterverkets styrelse på nytt en så kallad ”Öppen Produktion” med syfte att ge fler nya och befintliga medlemmar chansen att medverka i en uppsättning. Alla är välkomna att anmäla intresse! Om du är intresserad av att medverka i denna produktion, läs igenom informationen nedan och skicka sen in en intresseanmälan här! Repdagar är spikade, kolla att du kan repa dessa dagar innan du anmäler intresse. Det blir en stor ensemble där alla platser är öppna att anmäla intresse för. Resultatet blir en färdig uppsättning som spelas för publik i november 2022 på Teaterverket Sveas stora scen.

LEDARE OCH UPPLÄGG

Uppsättningen kommer att ledas och regisseras av Seija Själander, regissör, skådespelare och utbildad dramapedagog. Seija är medlem i Teaterverket sedan några år tillbaka och har regisserat ett antal uppsättningar inom föreningen, senast ”Måsen” på Teaterverket Sveas stora scen.

Om arbetet med denna produktion säger Seija själv såhär:
”Mitt mål som regissör är att du som skådespelare ska lyckas på scen och att du ska ha kul! Jag vill ha fokus på dig som skådespelare och dina impulser mer än att vara en regissör med färdiga lösningar. Jag kommer hjälpa dig att utforska detta. Vi leker och utforskar olika fenomen tillsammans, där alla blir delaktiga och vi lär av varandra. Oavsett tidigare erfarenhet har vi alla värdefulla kunskaper som kan komma till användning på scen.”

Två pjäser finns på förslag och beslut om vilken pjäs det blir tas under uppstartsträffarna i februari. Uppsättningens form och rollsättning kommer att anpassas utifrån gruppen och för att passa en stor ensemble.

VIKTIGA DATUM & TIDER:

Öppna träffar i februari:
Här får du pröva på att jobba med Seija och de valda pjästexterna. Efter dessa träffar bestämmer du dig slutgiltigt för om du är intresserad av medverkan och ensemblen formeras då inför repstart. Du som är intresserad av att medverka i produktionen ska kunna medverka på flertalet av dessa träffar:

Onsdagar & söndagar: 2, 6, 9, 13, 16, 20 februari.
Onsdagar kl 18-21 och söndagar kl 12-15.
Plats: Meddelas till anmälda. (De flesta träffar sker på Svea stora scen)

Om antalet intresserade efter träffarna är fler än vi har plats för, görs en lottning om platserna i ensemblen.

Reptider under våren och hösten:
Onsdagar kl 18-21 och söndagar kl 12-15.
Du behöver kunna vara med minst en av dessa tider varje vecka, gärna båda.

Repetitioner våren: 2 mars till och med 15 juni
Repetitioner hösten: från 24 augusti fram till premiär – här kan helgrepen bli längre vissa veckor

Föreställningsdatum:
Genrep: 17 november
Premiär: 18 november
Föreställningar: 19, 20, 24, 25, 26 november

VILLKOR & AVGIFT FÖR MEDVERKAN:

Alla är välkomna att anmäla intresse för denna produktion, oavsett tidigare scenerfarenhet. Produktionen kommer att ha ett pedagogiskt inslag som gör det möjligt för intresserade med ingen/begränsad tidigare erfarenhet att medverka. Vi uppmuntrar också dig som har tidigare erfarenhet att anmäla intresse!

Om det efter träffarna är fler intresserade än vi har plats för kommer lottning att ske, med viktning för att få till en bra blandning (erfarenhet och gamla/nya medlemmar) i ensemblen.

Medlemskap och avgift:
Du måste inte redan vara medlem i Teaterverket för att anmäla intresse och komma på träffarna. De som kommer med i den slutliga ensemblen behöver bli medlemmar i Teaterverket 2022. Medverkan sker på ideell basis, ingen i ensemblen är avlönad. Du kan läsa mer om medlemskapet och hur du blir medlem via denna länk.

Medlemsavgift Teaterverket 2022: 1000 kr (eller 900 kr om du var medlem 2021).
Det kommer också tas ut en avgift på 500 kr (utöver medlemsavgiften) för medverkan som skådespelare i denna produktion.

INTRESSERAD AV ATT MEDVERKA? Klicka här för att anmäla dig till träffarna i februari.

För frågor om produktionen, kontakta:
Regissör Seija Själander på seija(a)ledinge.se eller 0735446256.
eller
Teaterverkets verksamhetsledare Moa Åström på moa(a)teaterverket.se eller 0704403654.

Datum

feb 02 2022
Expired!

Tid

06:00

Tack för din intresseanmälan!

Vi har sommarstängt fram till den 5 augusti och återkopplar till dig så snart vi kan, därefter!