Improfestivalen 2024

IMPROFESTIVALEN 2024

Lördag 24 februari på Teaterverket Svea!
 
Välkommen till en fullspäckad lördag med Teaterverkets blandade improgrupper. Här kan du gå en workshop på dagen och se en eller flera shower på kvällen, och kanske till och med vara med och jamma själv på scenen!
 
Festivalen är öppen för alla, men Teaterverkets medlemmar går gratis, övriga betalar 40 kr per workshop samt per föreställningsblock! Mer om hur du bokar plats kan du läsa nedan!
Schema för dagen:
10 – 12 Workshop: Impro med musik/fysik med Johan Aglén (Teaterverket)
 
I den här workshoppen kommer vi utforska klassiska områden och övningar inom improvisationsteatern med hjälp av musik och kropp. Denna workshop passar alla oavsett tidigare erfarenhet, men kommer att innehålla viss rörelse.
 
Johan har lett workshops och drop-in impro på Teaterverket i nästan åtta år och är även medlem i improgruppen Onsdagsklubben. Tillsammans med deltagarna gör han sitt bästa för att bygga en trygg miljö där alla kan ha roligt och utforska sig själva genom improvisationsformen.
 
12-14 Workshop: Sketch-impro med Timbo Slize (gästledare)
 
Upptäck New Yorks komiska impro genom sketcher utan manus! UCB’s unika syn på spontan humor inspirerar oss när vi leker oss fram utforskande tillsammans. Dela gärna din erfarenhet och nyfikenhet till mig innan workshopen så kan jag bäst få ihop en skön mix där vi snabbare kommer till det roliga.
 
Med 8 års erfarenhet inom impro, inklusive utbildning på SIT och Presens, samt medgrundare av Jordfolket och Tramsformers är jag rik av erfarenhet och ser nu fram emot att utforska improvisationens oändliga möjligheter tillsammans med er. Hoppas vi ses på workshopen!
 
14-16 Workshop Co-creating on stage with Yuehan Liu (gästledare)
 
In this improv-workshop, we’ll be practicing listening with our whole body, engaging with the environment, and supporting each other to create a world together with our scene partners onstage. The workshop is suitable for all levels.
 
Yuehan Liu is a designer by day and an improv nerd by night. She performs at several international improv festivals as well as locally. By creating a fun and connecting atmosphere, Yuehan is committed to spreading the joy and freedom of improvisation in her performances and teaching. She is now leading Fika Improv Group – an English improv community in Stockholm.
16-17:00 Impro-mingel/Jam för de som vill!
 
Har du varit med på en workshop eller har du en egen improgrupp? Vill du träffa andra improvisatörer och snacka?
 
Oavsett om du har varit med eller bara är intresserad av improvisation så finns det möjlighet till lite skönt impro-häng. Det kan även bli så att vi kör lite fri impro om lusten kryper fram.
 
Ingen föranmälan krävs – alla är varmt välkomna!

På kvällen spelas ett gäng olika improföreställningar på Sveas stora scen. Det kommer vara en kort paus mellan varje så du kan välja vilka du vill se. Biljetter kan bokas till tre olika block eller hela kvällen. Platserna är gratis för Teaterverkets medlemmar och för övriga kostar det 40 kr.

    BLOCK 1    

17:15-17:45 Tramsformers – Det Första Skrattet! (gästspel)
 
Humanz, gör er frakkin redo för att boosta era sinnen! Tramsformers har krashlandat på planeten, och när vi rullar ut på scenen blir varje skämt som ett rymdäventyr av kreativ galenskap, varje händelse ett oväntat steg genom fantasins galax när vi utmanar tråkigheten. Följ med på vår expedition genom spontantitens universum, där underhållningen är i vårt lasersikte, och varje steg en twist bort från det förutsägbara som bara Tramsformers kan leverera!
 
På scenen: Timbo Slize, Johan Årström, Karin Meibrink, Ellen Pettersson
 
17:45-18:15 – Gillet Show (Teaterverket)
 
Gillet bjuder på en rolig och överraskande improviserad föreställning baserat på publikens förslag, framför i den amerikanska improns humoristiska anda.
 
På scenen: Anders Häggström, Mattias Alfredsson, Mikael Lindahl, Emmeli Fall
 
18:15-18:45 Fri Roll (Teaterverket)
 
Välkommen till en föreställning med helt improviserad dramatik. Varken vi eller publiken vet vad som kommer framföras i denna långforms-improvisationsteater. Ska vi finna sann kärlek i köket på den lokala puben, avslöja hemligheter om familjen under bröllopsmiddagen, eller uppleva hur ett sista farväl kan bli starten på något nytt? Tillsammans beger vi oss ut på en resa där allt är möjligt. Det kommer skrattas – och det kommer att gråtas.
 
Vi är Fri Roll – och vi tar improvisationsteater på lekfullt allvar.
 
På scenen: Elin Hynning, David Tennander, Christoffer Lambertsson, Hilda Molin, Theodor Molander, Mårten Blankfors, Sally Ståhl
    BLOCK 2    
 
18:45-19:15 Måndagsbarn – Horoskop (Teaterverket)
 

Med publikens, stjärnhimlens och astrologins hjälp tolkar vi dagens horoskop i en improviserad skrattfest. I horoskopet får du möta både igenkänning och oväntade ögonblick. Allt skapas givetvis i stunden. Uttolkare av dagens horoskop är inga mindre än improvisatörerna i gruppen Måndagsbarn.

Improvisationsgruppen Måndagsbarn såg dagens ljus under hösten 2020 och har sedan dess lyst upp Stockholms improvisationshimmel med föreställningar på flera scener runt om i stan. Med fysisk energi, spännande karaktärer och en fin kemi skapar de sex improvisatörerna i gruppen nya skrattfester varje gång de står på scen. I Teaterverkets regi har gruppen bland annat satt upp föreställningen ”Den improviserade mördaren” under senvåren 2023.

På scenen: Alexandra Thedeby, Daisy Nordin, Hannes Kärrman, Ludwig Birgander, Mattias Jonsson, Jimmy Andersson

19:15-19:45 Onsdagsklubben (Teaterverket)
 
När Onsdagsklubben står på scen kan vad som helst hända! Till improfestivalen tar vi avstamp i ett par roliga förutsättningar, och bjuder på scener som aldrig hänt förut. Det kommer bli intensivt men framförallt väldigt roligt!
 
Onsdagsklubben är en av Teaterverkets äldsta aktiva grupper som består av ett gäng improvisatörer som spelar föreställningar ungefär en gång i månaden. Det är också Onsdagsklubben som ansvarar för Teaterverkets drop-in-impro varannan onsdag på Teaterverket Olof.

    BLOCK 3    

20:00-21:15 Teatersport med Teaterverkets All-Stars (allihopa)

Improfestivalen avslutas med Teatersport – och som det låter på namnet innebär det att vi tävlar i improvisationsteater. Ikväll handlar det mest om att utmana oss själva för att vinna publikens kärlek, men vem vet vad som händer när vinnarskallarna kommer fram?
 
Medverkar gör ett axplock från de improvisatörer från de olika grupperna.

Varmt välkomna!