Skådespelare och ljudtekniker sökes för A Sting of madness

A Sting of Madness handlar om att få en psykos och att vara kär i superstjärnan Sting. Pjäsens manus har skrivits av Pebbles Karlsson Ambrose som skrivit flera böcker om att leva med en psykossjukdom.

Den nybildade gruppen består av manusförfattare, tio skådespelare med en stor spännvidd av erfarenheter samt en lyhörd regissör som är van att leda grupper. Vi har alla valt pjäsen för att vi tycker att just den är viktig, för att vi vill belysa psykisk ohälsa och planerar för att avsluta föreställningen med publiksamtal på temat. Vi vill gärna förstärka teatertruppen och letar efter dig som under stimulerande och trygga former vill engagera dig i arbetet, utvecklas och ha kul tillsammans med oss!

Vi söker tre skådespelare: 2 personer som vill spela några av rollerna i psykosen. Spelålder, 20-40 år.

Vi söker också en morfar.

Tekniker: Vi söker också en ljudtekniker/ ljuddesigner som vill hjälpa oss att gestalta, tillsammans med vår ljustekniker.

Repetitioner och föreställningar: Vi repar som regel: onsdagar eller torsdagar kl. 19-21. Men även någon lördag och söndag. Premiär den 17 januari 2025. Vi repar mest på Teater Västman, Västmannagatan 54.

Regissörens förväntningar inför möte/repetition:
Läs igenom aktuella scener, ställ frågor, notera fakta. Dela upp texten i stycken, pauser och vändpunkter. Läs igenom din/dina scener högt, hur fungerar stycken, pauser och vändpunkter? Fyll pauserna, gör val för karaktären, vem är du, vad vill du och varför? Läs texten fort. Läs igen som om du läste den för första gången? Vad säger den dig, vad berättar den om din karaktär? Finns det alternativa sätt att tolka rollen? Hitta stimulerande ingångar. Desto tydligare i dina tankar, desto lättare blir det att kommunicera om och laborera fram handlingar med dina medspelare. I slutändan är det bara du som kan bestämma vad som ger dig trygghet och energi på golvet.

Kontakt: Kontakta gärna regissören, Lotte Johansson, på telefon 070 798 44 29. Läs mer på lottejohansson.com

Kontakt: Kontakta gärna manusförfattare Pebbles Karlsson Ambrose om du har några frågor: 072 881 19 13. Läs mer på www.pebbles.se

Förutsättningar för medverkan i en produktion: All medverkan i Teaterverkets produktioner sker ideellt och om du blir aktuell för medverkan behöver du bli medlem i föreningen om du inte redan är det. Dock behöver du inte vara medlem för att gå på audition eller anmäla intresse, det blir du först när det är bestämt att du ska medverka i en produktion.  Läs mer om medlemskap hä